Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Var inte naiva och tro att ABB alltid kommer att rädda Ludvika

Våra folkvalda politiker i Ludvika verkar vara verklighetsfrånvända och tro att ABB Ludvika för all framtid kommer att ha all tillverkning kvar i Ludvika. Ett 100-tals arbetstillfällen på Brytare och Strömtrafo försvinner nu till Vietnam och Polen. Hur länge tror dessa herrar att tillverkning av alla transformatorer kommer att vara kvar i Ludvika? Redan idag är de största transformatorerna ett problem att transportera till hamn för båttransport till olika kunder. Vi har dåliga vägar och stora problem med dåliga och nerslitna Järnvägar. Dessutom blir dessa transporter väldigt dyra.

Det är lika varje gång ABB varslar om flytt av tillverkning i andra länder, politikerna ser ut som gapande fågelungar. Vad har dessa politiker för framförhållning och planer, för detta kommer alltid att hända?

Man gasar på ohejdat med projekt där man inte har någon kontroll på kostnader, Vattenprojektet till Spendrups beräknad kostnad cirka 60 miljoner nu uppe i flera 100 miljoner, men inget vatten till Spendrups.

Nya skolan beräknad kostnad 125 miljoner, minst 20 miljoner dyrare.

Ombyggnad Storgatan beräknad kostnad 3,9 miljoner, nu uppe i 7 till 8 miljoner.

Ett tips är att inte vara naiva och tro att ABB alltid kommer att rädda Ludvika med arbetstillfällen. Börja med att när nya projekt startas med en riktig förstudie och ha kontroll på kostnaderna så dessa inte sticker iväg mot budgeterade kostnader.

sekelage

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare