Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vanvettiga parkeringslösningar i Ludvika

Att parkera på Notgården i Ludvika har blivit sämre. När jag här om dagen stod parkerad på Vallvägen sattes en lapp upp på min vindruta som sa: ”Lär dig parkera din jävla idiot”. Du som satte upp lappen bör beakta följande: min bil var den enda bil som stod rätt parkerad på vägen. På motsatt sida stod minst tio bilar som samtliga var felparkerade enligt datumparkeringsreglerna. Och för övrigt så råder parkeringsförbud på hela sidan av Vallvägen med jämna nummer.

Jag har skickat en skrivelse till samhällsbyggnadsnämnden där jag har lämnat synpunkter på hur vi ska kunna återta våra parkeringar i Ludvika. Parkeringsmöjligheterna på Videvägen försvann till exempel hastigt utan förvarning efter årsskiftet. Jag väntar på svar från kommunen – vilket borde ha kommit vid det här laget.

Om vi Ludvikabor återfår en vettig parkeringslösning utefter Videvägen kanske vi slipper, eller iallafall kan minska, vårt parkerande efter Vallvägen.

I våras lappades bilarna utmed Vallvägen i mycket stor utsträckning. De senaste två-tre månaderna tycks böteslapparna dock ha uteblivit för brott mot datumparkeringsreglerna. Ett rykte säger att det är ok att bryta mot datumparkeringsreglerna på Vallvägen men jag vill inte tro att någon tjänsteman ska ha utfärdat något sådant dekret. Trafikmärken ska följas och efterlevas annars ska de bytas ut.

Jag fortsätter att parkera på ett sådant sätt som gör att jag följer trafikmärken och regler. Och du som kallade mig idiot – lär dig lagen, ta gärna av mig, men be först om ursäkt för ditt beteende.

Tommy Landström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare