Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Valfläsk eller ogina tjänstemän i Ludvika?

Vem styr i Ludvika, politiker eller tjänstemän?

Frågan har blivit extra intressant sedan det gamla men fortfarande välbehållna Gruvkontoret i Grängesberg, med plats för ett par hundra personer, återigen poppat upp på agendan för att hysa kommunala befattningshavare.

Ni kommer själva säkert ihåg senaste "valfläsket"; hur både socialdemokrater och vänsterpartister tiden innan valet lät förstå att en röst på någon av dessa båda partier skulle innebära att det fortfarande smått pampiga kontorskomplexet på nytt skulle tas i bruk.

"Äntligen", utbrast ortsbefolkningen i kör, när årets valtavlor spikades upp som något av ett kvitto på politikernas profetior. Förutom en intressant nystart och en klar förstärkning av dito kontorsutrymmen i Ludvika skulle flytten till Grängesberg också komma att innebära välbehövliga och nyttiga effekter för stora delar samhället.

Det verkliga motståndet till en flytt och en nesa ännu en gång för en tålmodig befolkning återfinns i avståndet Ludvika - Grängesberg, en körsträcka på 13 - 14 kilometer. Även om det kanske inte är nästgårds så är avståndet identiskt med det som kommunen självt drev igenom när det gällde flytten av skolbarn  från Östra skolan till Kyrkskolan.

Enda skillnaden då mot nu är åldern. Nu rör det sig om vuxet folk med betydligt flera år på nacken än de högstadieelever, som trots en stor protestopinion tvingades flytta fram klockan halvannan timme för att hinna med bussen till Ludvika och skolan där.

Rätt eller fel lär fortfarande diskuteras.

Till det synligt positiva lär en viss förbättring på betygssidan ändå ha skett.

Men rättvist?

 

KG Karlqvist 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare