Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vad ska vargen äta?

Vad gör vargvännerna nu när älgen har i princip tagit slut i Ore skogsrike? Sveaskog har med sin avskjutningsplan på älg gjort så att maten till vargarna inte längre räcker till, avskjutningsplanen på älg är så orimligt hög så till och med jägarna tycker det ska skjutas för många älgar.

Man kommer inte upp i de satta avskjutningsmålen, det ska skjutas 70 kalvar och jaktlagen har lyckats skjuta 29 kalvar, detta innebär att avskjutningsmålen är för höga då man inte ens klarar av att skjuta 50 procent av kalvtilldelningen. Vad blir det då kvar att äta för våra stackars vargar? De kommer att svälta ihjäl, vilket innebär att vi måste stödutfodra vargarna. Det är tydligen Sveaskogs mål att utrota älgarna och vargarna till förmån för några ynkliga tallplantor som Sveaskog äger.

Jägarna vågar inte att framföra detta till Sveaskog då finns en risk med att bli av med sina jaktarrenden, detta är något som många jaktlag känner men ingen vågar säga högt.

Som sagt inga älgar, ingen mat till vargarna.

Rädda älgen i Ore.

Hälge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare