Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vad är det som händer i äldrevården i Mora kommun?

Jag är stolt över mitt arbete och har den stora förmånen att få jobba i Mora kommun med demenssjuka människor. Jag har haft förmånen att få vara med och se demensvården utvecklas till demensteam som kan åka hem till de sjuka som inte vanliga hemtjänsten har tid att ta hand om.

Dagvård för dementa, Rosen, korttidsplats där man som anhörig kan lämna sin demenssjuke när man själv kanske är sjuk eller behöver vila några dagar. Demensboenden på Emmagården och Strömsgården dit man kan få flytta när det blir så dags.

Personalen är hela tiden nära varandra och samarbetar. Man lär känna den som är sjuk redan när den vistas på dagvården eller korttidsboendet. Vi träffas på underhållningar som vi själva ordna till. All personal är engagerade och hjälps åt.

Vi har en chef och en demenssjuksköterska som stöttar och hjälper oss och som betyder mycket för vårt samarbete.

Nu känner jag mig orolig! Orolig för framtiden! Orolig för mitt fina arbete! Vad är det som händer i äldrevården i Mora kommun? Man hör talas om privatiseringar, neddragningar, stängningar.

Hur blir det fina samarbete som vi byggt upp i demensvården? Tryggheten för de anhöriga, arbetsglädjen för personalen. vad händer med den? Alla aktiviteter som nu finns tid att genomföra hur går det med dem?

Dags för alla medborgare att tänka till nu! Hur vill ni att äldrevården ska bedrivas i vår kommun? Hur vill ni bli bemötta och omhändertagna?

Orolig!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare