Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vad är det för fel med PMU:s hjälparbete?

REPLIK: På insändaren ”Jag vill inte skänka saker till Röda korset eller PMU” i FK den 8/9 av signaturen Återbrukaren.

Jag är ledsen att du har en sådan syn på de hjälparbeten som pågår i vår stad. För mig framstår ditt inlägg som väldigt njuggt och fördomsfullt.

Vad är det för fel att hjälpa massajer i Kenya att få tillgång till en sjukvårdsmottagning där de kan få hjälp med infektioner, där mödrar får hjälp under graviditeten och barnen får vaccinationer och hälsokontroller och mat delas ut när det är svåra tider som under pandemin? Vad är det för fel i att hjälpa södra Kenyas befolkning att få tillgång till vatten i deras närhet och kvinnorna slipper gå flera mil för att hämta vattenbehovet för några dagar?

Vad är det för fel i att hjälpa Indiens kastlösa fattiga befolkning med utbildning till deras barn eller de kvinnoprojekt där kvinnor som kastas ut av sina män eller varit tvingade till prostitution i Nepal får skydd och trygghet i kvinnocentra?

På hemmaplan får Ria ekonomiskt stöd också.

Lyft blicken och var stolt att vi Falubor genom att skänka våra saker till PMU second hand hjälper väldigt många människor som inte har det lika bra som vi.

Välsigna dem som tar på sig hjälpprojekt.

Agneta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare