Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Utsmycka Moras rondeller

I Älvdalen har man smyckat sin södra rondell med en vacker installation från företaget Trådspira. I Vansbro har man smyckat sin ”infartsrondell” från Morahållet med en mycket vacker ”vattenskulptur”.

Jag föreslår att Mora kommun kanske i samverkan med de duktiga företag som finns på orten tar fram förslag på ”utsmyckning” av de rondeller som nu iordningställs. Installationerna kunde exempelvis ha respektive företags prägel men även ges en lite spektakulär framtoning. En rondell med en blänkande Morakniv, en annan med en rinnande vattenkran med färgat vatten, Gustav Wasa klättrande i en mast eller på skidor osv. Företagen kunde stå för kostnaden, då de därmed får reklam.

Utsmyckning av rondeller finns på många ställen men ett föredöme är de orter som finns efter Franska Rivieran där i princip varje rondell är utsmyckad med anknytning till verksamheten/naturen på orten och rena konstverken. Låt våra besökare förundras över våra kommande vackra rondeller, glömma alla trafikstockningar och förundras över vårt vackra Mora.

Kent Bladfält

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare