Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Uppmaning till Mora kommun: hålen i vägarna lagar sig inte själva

Mora har länge levt på sitt rykte som turistort. Så även denna sommar. Men en vacker dag upptäcker snart våra besökare hur eftersatt vägunderhåll och upprensning vid rondeller och trottoarkanter har blivit med åren.

Det har blivit vida populärt med cykling på senaste men ingenting görs för att underlätta cyklingen – tvärtom. Man har lagt grovt grus från Shell förbi resecentrum, vid macken, genom tunneln och vidare. Golfbanan är vidare en plats med många besökare. Vägen dit har dock så mycket hål att man får köra sick-sack för att ta sig fram. Bilisterna måste väl undra vart de är på väg så som det ser ut. Jag tror inte att det har gjorts någon vettig asfaltbeläggning på våra gator de senaste 40 åren. Hålen lagar sig inte själva.

Vägen från nya brandstationen upp mot Ica Närköp är ett ytterligare skräckexempel. Nu måste det till en skärpning av det estetiska! Ta Rättvik och Leksand som exempel. Det är kommuner med minst lika knaper ekonomi som Mora men som ändå satsar på att få det trivsamt genom vägunderhåll och sunt förnuft.

För en framtid i Mora med bättre vägar!

Lennart

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare