Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Unicare fortsätter att göra enorma vinster

Kommer ni ihåg för ett år sedan när Falu vårdcentral var tvungna att säljas och införa listningsstopp för att klara sig? De växte för snabbt helt enkelt. Vad har hänt sen dess? Några nya lokaler? Ingenting vad jag har hört, men däremot fortsätter Unicare att göra enorma vinster.

Unicare i Dalarna bedriver inte någon bättre vård, men de utnyttjar systemet till att göra vinster och våra skattemiljoner försvinner från länet istället för att göra nytta där de behövs. Tror ni de privata ställer upp nu i coronatider och hjälper till? Nej, det gör de inte för det kostar pengar och deras vinstmarginal är viktigare än allt annat.

Jag är en av dem som sliter och ställer upp i den offentliga vården för att du som är sjuk ska kunna komma tillbaka så snabbt det går i ditt vanliga liv. Det gör jag för att jag är lojal mot mina medmänniskor och då tar det emot i själen när privata vårdcentraler och kollektivtrafik får utnyttja våra system för egen vinning.

Karl Nysten

Svar direkt:

Vad gäller vinster så är dina uppgifter felaktiga. I Falu Vårdcentrals senaste årsredovisning kan man utläsa att vårdcentralen haft ett underskott per 20191231, detsamma gäller hela Unicare Sveriges verksamhet. Det är alltså inte några enorma vinster, däremot ett underskott.

Vi håller på med en utbyggnation vid våra befintliga lokaler vid Södra Mariegatan 18, Falun, projekteringen är klar och bygglovet har vunnit laga kraft så byggnationen inleds vilken dag som helst.

Vi har hjälpt till med:

* Bemanning av mobilt team läkare för primärvård Falun/Borlänge med 60 procents tjänstgöringsgrad.

* Bemanning av två distriktssköterskor till covid avd 25 Falu lasarett.

* Bemanning av två distriktsköterskor till Falu kommun och Lunden korttidsboende (för de som blivit utskrivna från Falu lasarett men som inte klarar av att åka hem till eget boende direkt utan behöver mera rehabiliteringsträning).

Vi bedriver en mycket god vård utifrån den värdegrund som vi arbetar efter:

Vi har ett respektfullt och empatiskt förhållningssätt gentemot såväl patienter som våra medarbetare och samarbetspartner. Arbetet sker efter vetenskap och beprövad erfarenhet.

Vårt ansvar är att se och särskilt uppmärksamma patientgrupper med svaga röster, till exempel barn och personer med psykiska eller fysiska funktionshinder.

All vår verksamhet utgår från ett patientperspektiv och frågan: ”Vad är bäst för patienten?”

Falu Vårdcentral har ett humanvetenskapligt perspektiv där idén om allas lika värde gäller utan reservationer.

Maria Nyberg, Verksamhetschef vid Falu Vårdcentral

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare