Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Underbar personal och vård på Avesta lasarett

Vaknade i onsdags morse med huvudvärk och kände mig lite ”dizzy” i huvudet men tänkte att det går över när jag vaknar upp. Torsdagen började likadant, så också fredagen. Då sa hustrun ifrån på skarpen, skjutsade mig till vårdcentralen för kontroll. Anmälde mig i receptionen där sköterskan tittade mig i ansiktet, hämtade en rullstol och skjutsade mig till akuten. Där fick jag träffa en läkare som kollade mig både högt och lågt varefter jag skjutsades till avdelning tio. Stroke.

Mera undersökningar följde: Koll av hjärtat, halsådror, röntgen av skallen i Falun, koll av mina mediciner och samtal med en jättebra AT-läkare som även skrev ut all information angående behandlingen jag fått.

Under den här tiden (fem dagar) sköttes och pysslades jag om av underbar personal på avd. tio. Allt i stark kontrast till vad man läser om sjuksköterskebrist och allt annat dåligt inom svensk sjukvård. Detta gäller tydligen inte Avesta lasarett, det har åtminstone jag konstaterat!

Tack för allt.

Anders Sandström

Avestabo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare