Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Tyska turister: Vi blir arga över att se Sverige förvandlas allt mer till ett månlandskap

Vi kommer från Hitzacker, Tyskland. Vi reser med husbil till Sverige varje år sedan 1990. Vi har våra "smultronställen" och ser hur landskapet förändras allt snabbare med varje år. I Tivedentrakten finns nationalparken kvar, runt omkring finns nästan inget träd längre. Det är kalhyggen överallt där det förr i tiden bara fanns skogar.

Det lönar sig inte längre för oss att åka till till exempel Unden. Och det finns otroligt många andra platser, där det var fint i förfluten tid men som nu ser ut som ett månlandskap.

Vi vet inte om vi kommer tillbaka till Sverige som vanligt nästa år. Som turister blir vi arga, när vi ser kalhyggen överallt. Vi tror att den svenska regeringen bara pratar om "levande skogar" men i verkligheten inte agerar för detta.

Tvärtom verkar ju Sveaskog och SCA avverka skogar hur som helst. Om man berättar sådant för miljöminister Karolina Skog möts man av förevändningar och blir sedan avstängd och landar på "svarta listan". Det berättades redan i tyska tv-program 3SAT - NANO hur SCA förstör landskapet och att det är förbjudet i Tyskland och Schweiz att kalhugga skogar.

Vi backar gärna upp Naturskyddsföreningen i Dalarna i deras krav på att sluta skogsskövlingen som pågår inte bara i Dalarna utan överallt i Sverige. Annars förlorar Sverige sitt värde som reseland för oss.

Frauke och Arno Kühnl

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare