Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Trafikanter motarbetar lag och ordning

 
Livsfaran på vägen: Drog- och rattfyllor i Dalarna
Visa alla artiklar

Annons

Jag blir så glad varje gång jag läser i tidningen att polisen tagit någon drogpåverkad förare, rattfyllerist eller fortkörare. Glad att polisen är ute efter vägarna men det räcker inte.

De får ingen hjälp av allmänheten i alla fall. Tvärtom så motarbetar vissa trafikanter lag och ordning. Förvånande är ju att det finns en träffpunkt på sociala medier “poliskontroller i Dalarna” där nästan 20000 laglösa människor varnar varandra för polisen. Skrämmande.

Har ni inga barn, föräldrar, syskon eller andra nära släktingar? Jag bara undrar. Om vi antar att någon av era anhöriga blir ihjälkörda av någon fartdåre som ni nyss blinkat med helljuset åt för att varna för polisen, sover ni gott då?

Var ute i tid om ni har ett mål så kanske ni kan njuta av bilfärden istället för att köra med gasen i botten. Alla kör som om de hade en akutpatient i baksätet. Kör man lagenligt så blir man nästan påkörd bakifrån.

Kollar man i backspegeln på bakomvarande bil ser man ofta någon som blänger ilsket och som hela tiden är på väg att köra om. Höj böterna. De blir aldrig för höga och de som kör påverkade ska mista körkortet direkt.

Jagad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare