Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Tips för ett Dalarna fritt från sanitära olägenheter

SVAR: På insändaren "Hur tänker egentligen Dalarna kring sophantering?" den 23/7.

Läste en insändare från en storstadsbo om sophantering, sanitära olägenheter och hygien i Dalarna och då specifikt i Gagnef. I egenskap av landsbygdsbo och kund hos samma renhållare som i Gagnef (Dala Vatten och Avfall) har jag några tips:

• Källsortera ert avfall (som man enligt lagen ska), det vill säga lämna tidningar och alla förpackningar av plast, papper, metall och glas på en återvinningsstation samt se till att lägga allt matavfall i den bruna tunnan som töms varannan vecka. Då ska ni se att det inte är några som helst problem att slippa både överfull soptunna och dålig lukt. Ni kanske rent av kan ändra till tömning av den grå tunnan var åttonde vecka precis som jag och många av mina grannar har?

• Om någon eller några i hushållet använder blöjor – kontakta Dala Vatten och Avfall och be om att få ändra till tömning av den grå tunnan varannan istället för var fjärde vecka. Då slipper ni överfulla kärl och eventuella problem med dålig lukt.

Med önskan om en fortsatt trevlig sommar utan sanitära olägenheter i Dalarna och Gagnef!

Källsorterande landsbygdsbo

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel