Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Till socialnämnden i Älvdalens kommun

Nu när ni håller på att titta på nya scheman igen tänk efter och lyssna på personal och fackliga företrädare, vad det finns för önskemål hur det ska läggas upp.

Gör normala och rättvisa scheman utan varannan helgarbete - och se till att det finns återhämtningstid för personalen. Inte som det idag är för viss personal med varannan helg och ingen återhämtningstid efter en lång helg med bland annat delade turer.

Se även över personaltätheten så det blir bemannat efter behov och inte hur många boende man har. Tänk vad många skulle tjäna på detta. Kommunen skulle få friskare och gladare personal och färre sjukskrivna.

Ni kan inte skylla på corona hela tiden. Personalen orkar inte med dessa scheman. Kanske fler skulle söka sig in i äldreomsorgen om det blev attraktivare arbetsmiljö. Många väljer sin fritid och familjer före att jobba på detta sätt då man "sitter fast" varannan helg.

Det är dags att ni börjar värna om er duktiga personal som trots detta jobbar. Låt oss få ett bra schema och arbetsro som vi så väl behöver för att orka.

Uska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare