Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Till Per Hallsten och stugägarföreningen i Idre

Som kommuninvånare i Älvdalens kommun tvingas vi betala bland de allra högsta kommunala skattesatserna (22,79 procent) och VA-avgifterna (257:e plats av 290) i Sverige. Vi blir allt färre och allt äldre. Redan före coronapandemin var arbetslösheten hög här.

Enligt den VA-plan som finns är läget kring Idre alarmerande och investeringsbehoven stora för att klara allas behov av vatten och avlopp i det ständigt expanderande Idre-området. Det beräknade antalet personer som idag använder kommunalt VA i Idre är mer än tio gånger fler än de folkbokförda personerna. Det framtida behovet av kommunalt VA i Idreområdet har uppskattats till fyr gånger så många personer som idag!

Du skriver att ni stugägare har "investerat i Idre" och jag undrar om det betyder att vi kommuninvånare därmed ska investera i VA åt er? Det vill ni tydligen inte betala för. Jag kan bara säga till er alla att det kommer nog inte att bli så bra för er det. Vi klarar oss nog själva för vi har både brunnar och dass. Inte bor vi så trångt som ni gör kring Idre Fjäll heller. Tänka sig att ni också har det knapert – i överflöden. Och hur vi ska lösa snöskottningen åt er vet jag inte heller.

I Nils Holgersson rapporten framgår att andra kommuner med liknande "investeringar" också har höga VA-avgifter.

Bita sig i svansen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare