Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tack vare konferensen i Spanien ökar intäkterna till Dansbandsveckan

Annons

Replik: Svar på insändare ”Värre med en Spanienresa än alkoholförsäljning”.

Svenska Dansbandsveckan i Malung arrangeras i år för 34:e året med cirka 100 000 besökare. Det är ett viktigt arrangemang för hela Malungsbygden som genererar miljontals kronor till bygdens olika föreningar, företag och privatpersoner. Många företag i Malung överlever tack vare Dansbandsveckan. Genom åren har dansbandskommittén alltid, utöver sina ordinarie möten, samlats på olika platser för att planera för framtiden och kommande dansbandsvecka.

I Norge finns en dansorganisation som heter ”Kom og dans”. De har under åren arrangerat internationella danskonferenser. Dansbandsveckan i Malung fick en inbjudan och valde att åka till den konferens som genomförs i Calpe, Spanien, för att träffa internationella dansinstruktörer, dansband och dansgäster från Sverige, Norge, Danmark, Island, Storbritannien, Nederländerna, Spanien och USA. Tack vare medverkan på denna danskonferens bokade Dansbandsveckan ett isländskt dansband. Det har också resulterat i ett stort antal nya dansgäster till Dansbandsveckan från Norge, Danmark, Finland och framförallt Island. Samarbetet med ”Kom og dans” i Spanien har inneburit att Dansbandsveckan ökat sina intäkter med flera 100 000 kronor! Detta görs för att vidareutveckla Dansbandsveckan genom att bearbeta nya marknader och hitta nya dansgäster, till glädje för hela Malungsbygden.

 

Bertil Elfström

Ordförande för Svenska Dansbandsveckan i Malung

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare