Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Tack till Borlänge energi och miljönämnden

Jag vill framföra mitt tack för att det äntligen har städats vid riksväg 70 i Romme. Det tog tid, men resultatet blev bra.

I artikeln säger Miljönämnden, som fattat beslutet om städningen att ”Ingen får skräpa ned på en plats som allmänheten har tillträde eller insyn till”.

Jag vet inte hur återvinningsstationerna klassas, men ett förslag är att man fortsätter med strutsbeteendet och gör som man gjorde med toaletterna vid 50:ans infart till Borlänge eller som vid toaletterna i Gagnbro. Stäng dem! Toaletterna togs bort för att de missbrukades. Gör likadant med återvinningscontainrarna! Ta bort dem.

Ett annat förslag är man tar tag i problemet och löser det, men det kräver att beslut (även obehagliga) tas och att kommunledningen, på flertalet språk, förklarar att det inte är acceptabelt att återvinningsstationerna blir soptippar. Det bör också ingå i arbetsuppgifterna för Kommunens krogtillsyningsmän att förklara hur återvinningsstationerna ska användas.

Urbota optimist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare