Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Tack och åter tack

Vi tog en kort semester uppåt landet med husvagn från Södermanland för att titta på snö och natur samt sevärdheter. Efter ett dygn var vi i Särna. Vi ville åka till Njupeskärs vattenfall och tog husvagnen dit. Väl framme så märkte vi att det var mycket halt, men vi begav oss bort mot fallet ändå.

På väg tillbaka kom vi bara fram till bron över bäcken då olyckan var framme. Min sambo halkade. Jag ringde 112 och vi fick skicka koordinater. Efter lång väntan i minusgrader då sambon inte kunde gå en endaste meter och vi hade en jättebacke framför oss dök fjällräddarna upp. De kunde inte ta ned sina skotrar på grund av den isiga backen. Fem fjällräddare och jag kämpade med sambon uppför backen och lade henne i släden bakom skotern tillbaka till vår husvagn, för vidare färd mot Särna Vårdcentral.

Vi vill verkligen tacka dessa fem fjällräddare som hjälpte oss att ta oss tillbaka till bilen. Min sambo hade brutit foten och revben då hon föll handlöst i backen. Nu ligger hon på soffan sjukskriven med två plattor inopererade i foten.

Vi vill också tacka personalen på Särna vårdcentral för ett mycket vänligt mottagande. Vi är så tacksamma för all hjälp vi fick.

Husvagnscamparna med schäfern

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare