Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Tack Jens Runnberg för din ledare 3 juni i MT

Jag trodde nog aldrig att jag skulle jubla så åt en artikel av Runnberg då jag själv satt här och skulle skriva en kritisk insändare till Anders Tegnell och den så kallade strategin och den plana kurvan. Nu slapp jag, för Runnberg säger precis allt det jag skulle säga.

Jag har en tid varit som en katalysator på mina "karantänpromenader" runt de vackra vattnen i Mora och samlat upp vad mina jämnåriga bett mig att skriva om när det gäller hanteringen av coronaviruset och så gör Runnberg jobbet åt mig, åt oss alla som är förfärade över Sveriges strategi.

Om jag nu får göra mig till språkrör för i alla fall de som jag pratat med så är vi alla skrämda över Sveriges attityd att alla andra gör fel och att Sverige är de enda som gör rätt. Hur kunde det bli så? Var någonstans försvann ödmjukheten och tanken att det faktiskt kan var så att alla andra har rätt och vi fel. Tänk om det är så?

Jag skulle behöva en hel bok för att berätta hur vi äldre känner det, vi över 70 som ständigt påminns om riskgrupp, karantän och social distans allt emedan "de odödliga" fortsatt har fritt fram att trängas i kassor och på andra ställen.

Sven Oskar Herbert Lind

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare