Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Tack för din artikelserie, Jens!

Jens Runnberg har i DT förtjänstfullt speglat den ekonomiska verkligheten vi skattebetalare fått finna oss i under många år då länspolitiken skötts med mycket låg ekonomisk kompetens och frånvaro av korrigerande återkoppling. Och nu detta med Dalatrafik!

Trots påpekanden till trafikorganisationen från bland andra folktandvårdens ekonomichef har åtgärder ej vidtagits. Man blir matt och tänker att när den egna plånboken inte direkt berörs så bryr man sig inte. När det gäller den offentliga sektorn som i Sverige är osedvanligt stor så kan man lugnt säga att innan mera pengar skjuts till så måste effektivisering ske. Att i toppen av regionen ha politiker som inte behöver ha någon ekonomisk kompetens alls är orimligt.

När det gäller sjukvården är det enda rimliga att ha en statlig organisation och att avskaffa regionerna. När man tänker på den offentliga sektorn så ingår ju även kommunerna där. Specifikt för Falu kommun så måste fokus framgent vara de kommunala kärnuppgifterna. Man kan till exempel fråga sig om det behövs en kommunikationsavdelning på mellan 10 och 15 personer.

Kommunala kostnader för Lugnet bör minimeras, hoppbackarna kostar skattebetalarna många år framöver i räntor motsvarande en mindre skola i ett ytterområde. Sanering av Tisken bör definitivt utgå, då slutkostnaden kan bli i stil med just hoppbackarna när det gäller kostnadsöverskridande.

Tack för din artikelserie Jens! Jag hoppas beslutsfattarna tar intryck.

Skattebetalare i Falun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare