Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Sysselsätt de arbetslösa svenskarna istället

Den svenska inkompetensen är på väg att nå orimliga höjder och våra politiker som borde se till att samhället ska fungera saknar idéer. Med en arbetslöshetsprognos upp emot och över tio procent borde vi kunna ta fram de helt nödvändiga idéerna. Ofta är de politiska orden stora men när det kommer till praktisk handling sker ingenting.

I södra Sverige skriker man efter personal för jordgubbsplockning och i skogslänen har man ingen personal för plantsättning. De få återstående bönderna saknar även de personal. Arbetsuppgifterna är inte precis högkvalificerade.

Istället för att sysselsätta människorna i Sverige så forslar vi människor från andra sidan jordklotet till en horribelt hög transport- och miljökostnad upp till landet i norr där folket blivit för bekvämt för att ta de jobb som erbjuds till dess att det finns bättre alternativa jobb. Snart passerar vi väl de allra sämsta länderna i Europa nämligen Grekland, Turkiet, Spanien och Italien som har tvåsiffrig arbetslöshet men vi ligger just nu femma från slutet på över sju procent.

Besviken pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare