Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Svårt att parkera vid Falu lasarett

Vad har de styrande i Falu kommun emot bilar egentligen?

Just nu så är det sjukhusets parkering vid stora entrén, som är totalt ogenomtänkt, som irriterar mig. Varför är det bara fyra parkeringsplatser som ej är handikapparkering?

Missförstå mig inte nu, självklart ska vi ha handikapparkeringar vid stora entrén men det finns cirka tio stycken och de är i princip alltid lediga.

Vid stora entrén ligger lasarettsapoteket som är Faluns enda kvällsöppna apotek, vilket då innebär att det är många som vill ha sin medicin innan de stänger för dagen. Men det är inte så lätt när de fyra icke handikapplatserna är upptagna och bilar står på vänt för att någon av dom ska bli ledig.

Dessutom så står det då bilar parkerade där som föraren sitter kvar i?! Om ni nu släppt av någon passagerare så kan ni väl för tusan ta ett varv runt kvarteret i stället för att ockupera en parkeringsruta.

Varför inte tidsbegränsa en större del av dessa handikapplatser så att dessa är fria för apotekets kunder mellan till exempel klockan 18–20? För vid den tiden så är ju inga mottagningar öppna i alla fall samt att besökstiden även den är över.

Det är ju vansinnigt att köa 30 minuter för en ledig plats. Ställde mig på en H-plats (satt i såklart) medan jag väntade på ledig plats men se det gick ej för sig enligt p- vakten på Aimo park. Ställde mig då vid sidan av alla dessa tomma parkeringar (ej i vägen) men det fick man inte heller göra enligt p-vakten. Var köar man då?

Kanske kan vi dela på några av dessa rutor på kvällstid?

Våga vägra Faluns bilkaos

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare