Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Svar på Det är dags att fatta beslut

Annons

Det är med ett litet leende på läpparna jag läser Sofia Axelssons (M) och Mikael Gråbos (M) debattinlägg om Hedemora Bildningsnämnds oförmåga att ta beslut i bland annat lösningen av utbyggnaden av förskoleplatser. Nu ska man veta att dessa två moderatledamöter inte var med i arbetet för två år sedan så de vet inte om de olika turerna.

Eftersom jag var ordförande i två mandatperioder tidigare så vet jag hur det hade gått till och det handlade kanske inte så mycket om en bildningsnämnds oförmåga – utan det var mera att de politiker som fanns en nivå över vår nämnd var kluvna i hanteringen av denna fråga. Där hade oppositionen en möjlighet att ställa allt till rätta men det blev istället tvärt om. Moderaternas mantra var hela tiden ” att en genomlysning av verksamheten” var lösningen på det mesta.

Om Socialdemokraternas förslag, då för snart två år sedan, om att göra en komplettering vid förskolan Kristallen då hade förskolan varit där nu.

Det finns ett stort problem i denna fråga och även många andra frågor. Det saknas skatteintäkter och bättre statliga stöd. Men det handlar också om prioriteringar och det är något som politiker oavsett partitillhörighet har svar att tackla.

Anki Rooslien (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare