Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar om Norra Griftegården – säkerhetsaspekten är viktig

SVAR PÅ INSÄNDAREN: Vandaler härjar på kyrkogården

Träd är fantastiska, men som med livet självt så är upplevelsen av exempelvis träd beroende av den enskilde betraktarens perspektiv, minnen, kunskap mm. Därför är det av stort värde att i offentliga miljöer ha tillgång till perspektiv som är mångfasetterade, baserade på kunskap och lagkrav.

Säkerhetsaspekten är viktig! Stora Tuna och Torsångs pastorat har i samråd med Länsstyrelsen utarbetat en plan för Norra Griftegården. Efter Länsstyrelsens beslut verkställs planen som bland annat innebär att två granar söder om minneslundens damm som bedömts vara i dåligt skick tas ner.

I planen ingår även placering av tre ljusträd i anslutning till minneslundens smyckningsplats, justering och breddning av gångvägar samt nedtagning och nyplantering av oxelhäck. Sex tallar som ansluter till skogsområde kommer att tas ned, då tallarnas rötter skadar intilliggande gångvägar.

För mer information se pastoratets hemsida www.svenskakyrkan.se/borlange eller kontakta Christer Backer Meurke, trädgårds-/anläggningstekniker eller Lena Croner, enhetsansvarig.

Lars Sparrman, informations- och utbildningsansvarig, Svenska kyrkan i Borlänge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare