Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Svar angående elljusspår i Säter

Annons

Elljusspåret i Säter är uppskattat av många motionärer i blandade åldrar. Det är glädjande! Vad som är mindre roligt är att belysningen inte fungerar på alla ställen. Det rör sig om åtta armaturer som inte fungerar.

Vi vet vad som är fel, vår entreprenör hittade ett fasfel den 9 december. Den milda vintern gör det svårt att kunna åtgärda problemen eftersom det inte går att åka med skylift där belysningen är ur funktion. Det är för mjukt i marken. Så snart markförhållandena blir bättre kommer vår entreprenör att åtgärda felet.

De åtta armaturer som är ur funktion finns uppsatta från ishallen upp till tunneln vid Fogdegatan. Det gör att det kan upplevas som att hela spåret är ur funktion. Det är det inte. Utgår man från motionscentralen vid Hagavägen är all belysning kontrollerad och fungerar som den ska.

I övrigt har kommunen beviljat ett bidrag för upprustning av anläggningen. Det innebär att Säterborna kan se fram emot att delar av spåret ska breddas, röjning av träd och sly samt preparering av spåren med mer flisfyllning.

Samhällsbyggnadsförvaltningen Säters kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare