Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Strandskyddet på 100 meter gäller

Detaljplanen för Uvbergsviken är antagen.

Sören Hellberg slår sig för bröstet och tycker han är kraftfull och duktig, det är han. Han vilseleder kommunfullmäktige och allmänheten genom sina påståenden om avståndet till vattnet i detaljplanen för Uvbergsviken. Han påstår även att bebyggelsen i Björklunda ligger så nära som 70 meter från strandlinjen. Fel, strandskyddet på 100 meter gäller. Om det är en nagel i ögat på honom så kan jag upplysa om att från landfästet av bryggan till min entre’ är det 100 meter, inget annat.

Avståndet i planförslaget från badplatsen till närmaste kvarter är cirka 40 meter. Inte 70 meter som du felaktigt anger. Den nya planen medger kvartersmark 70 meter från vattnet. Det är det utställda planförslaget som gäller, inte remissmaterialet som Sören Hellberg tycks vara kvar i.

Sören Hellberg far med felaktiga förutsättningar och kan inte reparera ”karriärens värsta lappkast”. Nu får vi sakägare försöka städa upp efter honom. God jul!

Rädda Uvbergsviken

Boije Rosenberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare