Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Stoppa allt politiskt käbbel – samlas kring KP

 
Nedläggningen av Kvarnsvedens pappersbruk
Visa alla artiklar

Borlängeregionen är en grogrund för ett ständigt återkommande politiskt käbbel. Att KP nu läggs ner är inte en blixt från klar himmel som ingen kunnat förutse. Hade vår politiska elit haft en plan B för händelsen hade det dock varit helt emot vår tradition med byxorna nerdragna. Nej, nu behöver alla politiska partier hjälpas åt för att få ut något bra ur KP. Det finns många positiva saker som kan utnyttjas.

Vår finansminister kan få visa sin stora arbetskapacitet. Hon vill sätta Sverige på kartan i det finanspolitiska arbetet när hon 18 jan blev ordförande för IMFC. Vi har en träråvara som är en av Europas allra största som kan förädlas på plats utan miljöförstörande transporter genom ett sönderkört svenskt vägnät till EU. På KP finns stor kompetens med både kunnande och bra idéer nu när fokus kan släppas på att effektivisera KP.

En stor arbetskraftsreserv finns i Borlänge som saknar jobb och egen försörjning. Dessa har ett skriande behov av bostäder och naturråvara för bostäder finns i närområdet. En genuin miljökämpe som Björn Gillberg (känd för bl.a. för Präddtvätt) kan bidra med alternativ till tillverkning av de nittiotusen havsvindkraftverk som inte kan återvinnas utan måste grävas ner. Det är bara att söka på ”Björn Gillberg 25” så finns det funderingar kring förbättringar i taxonomin. EU kan hjälpa till på samma sätt som Sverige gjort med euron och stötta vår lokala ekonomi. EKOBO-villan för hela EU kan kanske byggas av Bolund.

Besviken Pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare