Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Sparkravet i Rättviks kommun

Rättviks kommunen ska spara närmare 20 miljoner nästa budgetår, vilka verksamheter kommer då att drabbas?

Då känns det konstigt att kommunen inte tar upp badbryggorna på den kommunala badplatsen i Furudal, de riskerar nu att brytas sönder av vinterns is på Oresjön och troligen har kommunen inga pengar att köpa nya badbryggor. Även vi som inte badar vid den påkostade stranden i centrala Rättvik vill kunna njuta av sol och bad nästa sommar.

Mycket dåligt skött, inte många plus till kommunens makthavare efter detta, då orkar jag inte ens ta upp julbelysningen som inte får kosta fem öre i Furudal.

Det känns som vi i glesbygden inom Rättviks kommun inte är så viktiga när det inte är valår, före valet såg vi till politiker både här och där för att ragga röster i glesbygden, nu har man åter glömt bort oss.

Med byggande av en ny Nyhedskola kommer även detta att drabba glesbygden. Vilken eller vilka byskolor kommer att läggas ner för att kunna finansiera den nya skolan (som verkligen behöver byggas)? Lättast är att lägga ner Furudals högstadium, Sätra skola och Boda skola så blir det mindre saker att bry sig om i ytterområdena, då blir det pengar över som kommunen kan satsa på intressen som ligger centralt.

Vi ses till nästa val igen, för vi lär nog inte se till er innan dess.

Bryggvakten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare