Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Som lillebror vet jag att dagen kommer då storebror inte klarar allt - och i dag fungerar inte Leksands IF som förr

 
Det sista slaget
Visa alla artiklar

Vi bör komma ihåg att det inte är supporterklubbarna som gör upp om SHL-platsen utan det gör spelarna på isen, skriver "Maserik".

Annons

Några tankar kring slaget vid Siljan: När vi hör Leksands–fans diskutera kommande matcher så finns det bara en utgång av dessa matcher - att Leksand vinner så klart, SHL-rutinen kommer att fälla avgörande. Men vi skall komma ihåg att det inte är supporterklubbarna som gör upp om SHL-platsen utan det görs av spelarna på isen.

LÄS MER: Insändare: Var är alla "trogna" Mora-fans under höstmånaderna när de inte vinner?

Vi som är allmänt hockeyintresserade och har följt dessa båda lag under säsongen på distans kan ju konstatera att Mora som också kallas lillebror av leksingar verkligen har växt upp, gjort två kanonsäsonger på raken och vunnit allsvenska hockeyfinalen. Som lillebror vet jag att dagen kommer då storebror inte klarar allt och idag så fungerar inte Leksands IF som på den gamla goda tiden då Leksand var ett topplag, då killarna spelade för föreningen och i andra hand ersättningen.

LÄS MER: Insändare: "Dags att visa Leksand att vi inte är deras lillebror längre!"

För Moras del så är det tvärtom, här spelas det för föreningen och inte så mycket för pengarna, eftersom dessa pengarna inte finns i hockeyallsvenskan.

Förra säsongen var ju helt fantastisk för Leksands del då de bland annat spelade bort Mora och sedan vann över Modo, i en match som gick till hockeyhistorien.

Men vad Leksands-fansen har svårt att glömma är att det var förra året och nu gäller nya förutsättningar. Må bästa lag vinna. Mitt tips är att Mora vinner.

Maserik

LÄS MER: Insändare: Supportern som bytt namn till Leksingen - "Lillebror Mora kommer förlora"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare