Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Socialdemokraterna kastar sten i glashus

Replik: Socialdemokraterna går nu ut och säger att "Dalarna behöver fler ambulanser". Bland det sista Socialdemokraterna själva gjorde under sin tid vid makten var att minska antalet ambulanser i Dalarna genom att dra in Rättviksambulansen.

Som vanligt vill inte heller Socialdemokraterna ha ett underlag för sina beslut genom att först göra en utredning. Utan man gör som brukar: man tar ett beslut och därefter tillsätter man en utredning som ska vara till stöd för det redan tagna beslutet.

Varför annars ta upp exemplet om vad som skedde med utförsäljningen av ambulansen i Skåne redan nu, innan utredning och upphandling har skett? Man ska givetvis göra en utredning och bland annat se på vad andra regioner har gjort bra eller dåligt och dra lärdom av detta. Men för att få ett bra beslutsunderlag behövs en utredning, vilket Socialdemokraterna alltså motsätter sig. Bra ambulansvård, inte stolthet eller principfasthet, måste gå först!

Besviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare