Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Socialdemokraterna bär huvuddelen av denna nermontering

Svar till Dan Ericson. Du skriver i ditt inlägg att alla tidigare politiker har tagit bort alla krislager. Detta är en direkt felaktighet. Jag förstår att du som socialdemokrat inte ensam vill ta ansvaret, utan föredrar att dela med dig av skulden. Faktum är att Socialdemokraterna bär huvuddelen av denna nermontering.

Det finns till exempel ett parti i riksdagen som varje år motionerat om att bygga upp lagren igen och de borgerliga partierna hade i sitt valmanifest med att de ville samma sak. Tyvärr vann S det senaste valet så det blev inget av med det.

Anders Ygeman stod så sent som 2017 på Folk- och Försvar och uttalade att beredskapslager inte behövdes. När det gäller hur bra eller dåligt de privata vårdgivarna klarat coronakrisen återstår det att se, men jag utgår från att om de klarat det bättre än de kommunala så ändrar du dig och förespråkar det alternativet istället. Fast det är väl att hoppas för mycket.

Ränderna går aldrig ur en socialdemokrat, och oavsett vad partiet gör så är det alltid bättre än ”högerspöket”. Det har de fått lära sig sedan barnsben.

L-G K

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare