Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Snart så kommer åter bättre tider

I Mora töms nu ytterligare en lokal när Lidl stänger ner sin verksamhet på grund av att det varit dålig lönsamhet. Trist naturligtvis och en promenad längs gågatan ser allt fler tomma lokaler och butiker som går knackigt och som är på fallrepet.

Man hör ofta Morabor som suckar och säger "Snart har vi bara Ica, Systemet och Johns Sport kvar här på gågatan". Och det är väl tidens tecken. Bara de allra starkaste blir kvar. Tilläggas dock att när det kommer till serveringar av olika slag så har vi ett överskott. Kan tänkas att centrum kanske blir en plats dit folk åker för att äta, och det är ju bra.

Önskan är dock att det fortsättningsvis funnits åtminstone två matvaruaffärer, men nu har vi bara Ica, som i och för sig är en fantastiskt bra affär nu när man byggt ut. Men nog skulle väl en ort som Mora ha en Konsum-affär? Förr kunde vi köpa allt vi behövde i någon affär på gågatan - elektronik som TV och dammsugare och rakapparater. Det går det inte längre.

Snart kan vi inte köpa skor heller.

Men som tur är har vi ju nätet där allt finns och det bara är att beställa hem till dörren. Men är det den framtiden vi vill ha? Ja det verkar så. I alla fall i Mora.

Sven Oskar Herbert Lind

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare