Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Sluta stapla chefer på varandra

Region Dalarna och högsta ledningen har ett stort ansvar för problemen inom Dalatrafik där stora summor pengar runnit ut. Arbetsmiljön varit under all kritik och svågerpolitik förekommit.

För två år sedan valdes jag ut som en av tre kandidater för ett högre mellanchefsjobb inom Region Dalarna. Jag hade alla meriter och dokumenterat goda ledaregenskaper. Mitt intresse var hur jag som chef skulle jobba med medarbetarna och organisationen för att skapa en god arbetsmiljö. Alla tre kandidater samlades i samma rum (!).

Inte en gång under den halvdagslånga intervjurundan fick jag frågan eller svar på hur jag fungerade med människor, hur jag agerar som ledare, hur jag tänker kring de blivande medarbetarna och deras roller. Allt fokus låg på timslånga utläggningar kring Region Dalarnas organisation, vem som står var i hierarkin och att jobbet i huvudsak gick ut på att gå på olika möten.

Jag var den enda som kom klädd i jeans och tröja, jag var den enda som inte ställde smarta frågor om linjeorganisationer och mötesstrukturer. Jag fick inte jobbet.

Region Dalarna och Karin Stikå Mjöberg har ett mycket stort ansvar för att anställa kompetenta chefer, inte anställa chefer som liknar dem själva eller har den högsta utbildningen. Anställ folk med rätt attityd och social kompetens. Byråkratins tidevarv är över och ska ni slippa ifrån nya skandaler ska ni rensa i leden, sluta stapla chefer på varandra och anställ istället nytänkande och moderna ledare.

Teknikern

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare