Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Slöseri med skattepengar

Majoriteten i Orsa, C, KD, MP väljer att bygga två nya förskoleavdelningar i södra delen av Orsa till en kostnad av 20–25 miljoner istället för att renovera de två befintliga förskoleavdelningarna vid Lillåhem till en kostnad av cirka 9 miljoner. Detta utan att först göra en övergripande utredning. Majoriteten väljer att bygga cirka 42 platser mer än vad som behövs i området.

Vi har beslutat om stora investeringar när vi bygger det nya äldreboendet norr om Ica och vi behöver tänka igenom noga vad vi lägger pengarna på. Det finns gott om utrymme på Lillåhem att bygga trygghetsboenden utan att lägga ner förskoleavdelningarna där. I andra delar i Sverige har man sett fördelar med att placera förskolor i närheten av äldreboenden.

Vi ställer oss frågan hur Orsas majoritet tänker? De underlag på vilka beslutet ska fattas visar inte hur en nybyggnation påverkar ekonomin fullt ut! Vilka framtida årliga kostnadsökningar får vi? Ska vi bygga nytt och öka lokalytor och kostnader i en nybyggnation när vi har möjliga lösningar i redan befintliga lokaler!

Vi socialdemokrater anser att rusta och använda befintliga lokaler på Lillåhem både är klokare och mer ekonomiskt ansvarsfullt.

Med förhastade och ogenomtänkta investeringar som ger ökade kostnader kommer vi att få färre förskollärare eller barnskötare ute i våra förskolor.

Socialdemokraterna i Orsa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare