Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skärpning Ludvika kommun – stoppa lupinernas utbredning

Överallt försöker man begränsa utbredningen av invasiva arter. Lupiner är just en sådan art. Det må se färggrant och vackert ut men lupinernas utbredning kväver alla andra växter. I vissa kommuner samlas frivilliga och gräver upp de invasiva lupinerna – ett bra initiativ. Det minsta man kan göra är att klippa ner dem innan blomningen är över och fröställningarna utvecklas. Men inte ens det gör man i Ludvika kommun. Trots påstötningar låter man lupinängarna vara orörda.

Idag kom två stora gräsklippare till kommunen. Äntligen, tänkte jag. Men vad händer? Jo, gräsklipparna kör runt lupinerna och undviker att klippa ner dem. Förra året trodde jag att kommunen väntade tills dess att blomningen var över för att sedan klippa ner dem. Men nej, lupinerna fick stå som bruna skaft hela sommaren och fröa av sig. Skärpning tack!

Torbjörn Windle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare