Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skarp kritik mot verksamhetschefen – medarbetare hotas med skriftliga varningar

Frågar du personalen på akuten i Falun vad de tycker om sina arbetsuppgifter skulle de flesta troligen svara att de har världens bästa jobb. Men varför väljer då sjuksköterskor att sluta på akuten?

Precis som verksamhetschef Carina Oskarsson säger är det många sjuksköterskor som går vidare och specialistutbildar sig inom andra områden. Men är det verkligen rimligt att ”en viss personalomsättning på akuten” motsvarar en femtedel av de anställda sjuksköterskorna?

Fler än tio sjuksköterskor har hittills i år valt att avsluta sin tjänst på akuten i Falun – detta utöver de fyra sjuksköterskor som under våren gått på föräldraledighet. Ska vi tro Vårdförbundets ordförande Marion Vaeggemose finns en risk att det stora antalet vakanser som finns på akuten idag dessutom kan leda till att ännu fler säger upp sig.

Vad gör då ledningsgruppen på akuten åt att så många avslutar sin tjänst och att de inte lyckas att rekrytera ny personal? Carina Oskarsson har varit verksamhetschef på akuten sedan årsskiftet och hon säger att ”vi har möten två gånger per dag med medarbetarna för att skapa möjlighet att diskutera situationen”. Oskarssons ord speglar det klimat som till stor del har varit en vardag på akuten under en lång period. Det ger ledningsgruppen en möjlighet att diskutera situationen. Inte en möjlighet för medarbetarna att uttrycka sina åsikter och faktiskt bli lyssnade på.

I spåren av covid-19 har det gått så långt att hela medarbetargruppen hotats med skriftliga varningar av verksamhetschefen. Detta till följd av att några medarbetare uttryckt sin oro och sina åsikter över rutiner och arbetssätt. Medarbetare har fått höra från verksamhetschefen att de ”bara ska göra sitt jobb och vara glada om de får gå hem i tid”.

Ökad återhämtning genom exempelvis ett nytt nattavtal och satsning på primärvården är åtgärder som säkert skulle bidra till en bättre arbetsmiljö för personalen på akuten. Men innan stora summor satsas på åtgärder för att locka sjuksköterskor till akuten, vore det inte rimligt att undersöka orsakerna till att en femtedel av sjuksköterskorna på akuten i Falun nyligen valt att avsluta sin tjänst?

En besviken sjuksköterska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare