Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Skamligt av MP att kuppa bort Mursal Isa

Annons

Så illa som Miljöpartiet i Dalarna behandlat Mursal Isa är det svårt att inte få associationer till politisk kannibalism. Något som annars mest förekommer hos vissa däggdjursarter som slåss för överlevnad.

Jag känner inte Mursal Isa, vet inte hans förtjänster och brister. Däremot att MP förde fram honom som fortsatt förstanamn i regionvalet och att han varit en röstmagnet som genom sina 1054 personröster var den som avgjorde att MP alls fick några regionmandat (man fick 3,1 procent, gränsen var 3 procent). Och så kuppar MP:s distriktsstyrelse bort honom och sätter in Kerstin Lundh i hans ställe.

Man kör över väljarna som gav honom nio gånger fler personröster än henne. MP-distriktet gör det med en rösts övervikt - Kerstin Lundhs - som röstar på sig själv.

Mursal som även fått flest personröster i Borlänge kommun, men som avstått från kommunalrådsposten, för han ville fortsätta i regionen där han också var den som förhandlat fram det nya styret.

 Skamligt MP! Gör om gör rätt, annars bidrar ni till politikerförakt.

 

Stoppa myglet - Gör om, gör rätt!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare