Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ska sidan vara på politikernas sida?

Annons

Jag måste få reda ut detta. Det är allt för ofta som politiker tar en mycket stor plats av de två ynka sidor som vi läsare har att torgföra våra åsikter. Och då det dessutom nästan alltid är politiker som i sin roll saluför sitt partis idéer på dessa två sidor så vill jag ifrågasätta det starkt.

Politiker ska väl debattera i riksdag och kommunalhus och på torg och radio eller tv och inte ta plats på insändarsidor? De kan ju få en egen debattsida. Vi läsare och övriga icke-politiker måste få ett utrymme i tidningen där vi kan komma till tals.

Så fort en politiker har några inlägg så får hen breda ut sig hur mycket som helst. Just denna vecka så håller M i Mora på att debattera med S om vem som har mest välfärd i sina program och man gör det på sidan som heter Torget.

Jag tycker att detta är helt fel. Om politikerna däremot framträder som privatpersoner och vill skriva om mopeder, fotboll eller flugfiske eller annat som inte är partipolitiskt så är de välkomna till insändarsidorna.

Sven Lind

Svar direkt:

Tack för ditt inlägg, Sven!

Du föreslår att ska ha en egen debattsida. Det är redan så. Torgetsidorna i papperstidningen är insändare och debatt. Grunden är att det ska vara en sida av varje, även om undantag görs.

De gånger politikernas inlägg trots allt spiller över på högersidan är det antingen som svar på insändare från läsare eller att det är en period där det skrivs för få publicerbara insändare.

Ronnie Carlsson

Vik insändar- och debattredaktör, DT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare