Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ska folkviljan ersättas av folkförakt?

 
Vindkraft på Ripfjället
Visa alla artiklar

Tillskriver man människor egenskaper som de inte har, riskerar man besvikelser och missförstånd. Mät andra med deras måttstock, inte din egen – lyssna på det som inte skrivs eller sägs och fundera på varför!

Individerna bakom avtalen om vindkraft på Ripfjället uppvisar intressanta egenskaper. Man skriver avtal som man väljer att dölja för allmänheten. Det innebär att man, antingen inte känner till alla studier som visar att det är viktigt för acceptansen att tidigt i processen involverar berörd allmänhet, eller att man har något att dölja.

Om endera parten ansett dessa forskningsresultat är viktiga, hade de valt att avtalen skulle offentliggöras. Båda parter, kommunalrådet Hans Unander och WPD:s Maria Röske, har visat prov på att de kan offentliggöra sina åsikter. Eftersom ingen av dem valde göra det från början, kan man fråga sig om de har något att dölja för den berörda allmänheten. Med andra ord har de inblandade parterna ansett att forskning och offentlighetsprincipen kan åsidosättas?

Nu har Hans Unander deklarerat att han även ämnar åsidosätta folkets välinformerade val gällande vindkraft på Ripfjället. Detta utan att kunna presentera godtagbara sakargument. Fullt naturligt att han väljer bryta sitt löfte att inte ensidigt ställa upp i underhållningsprogrammet "Sverige möts".

Medborgarna i Malung-Sälen kan förvänta sig att stå för hela nedmonteringskostnaden och en förstörd miljö. Om folkviljan ersätts av Unanders och Röskes (WPD:s) folkförakt blir resultatet ett katastrofalt arv!

Esther Koster

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare