Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Självklart vill Borlänge kommun att Borlängeborna ska åka buss, där är vi rungande överens

Replik: Bo Bjurman (M) skriver i en insändare att bussarna mellan Borlänge och Falun inte har några hållplatser i Borlänge kommun och han vill att även Borlänge bidrar med en miljöinsats som ger effekt.

Bo skriver under insändaren med titeln ”Ledamot miljönämnden Borlänge”. Som ordförande i miljönämnden i Borlänge vill jag börja med att säga att det inte är kommunen som ansvarar för kollektivtrafiken utan det är regionen. Region Dalarnas kollektivtrafiknämnd leds dessutom av en partivän till Bo, så det är till honom han borde klaga.

Det är också så att den fakta som Bo presenterar inte stämmer, bussarna har många hållplatser i Borlänge kommun. Den buss som stannar i Karlsvik stannar också i Ornäs, som exempel. Sen kan det alltid bli bättre, och dit hoppas vi alla vill komma.

Självklart vill Borlänge kommun att Borlängeborna ska åka buss, där är vi rungande överens. Vi måste åka mindre bil om vi ska klara klimatmålen, då behöver vi åka mer kollektivt och gå och cykla mer.

Borlänge kommun har stora ambitioner på miljöområdet, vi ska ha ett miljömässigt hållbart Borlänge så att vi lämnar över en bra miljö till framtidens generationer. Borlänge ska bli en av de bästa miljökommunerna i Sverige, och vi ska underlätta för Borlängeborna att leva hållbart. Vi måste ställa om samhället för att klara klimatmålen, vi måste våga tänka nytt och ta tuffa beslut. Det hade varit bra om även Moderaterna kunde se allvaret i miljöfrågorna och driva politik utifrån det.

Elina Brodén (MP)

Kommunalråd och ordförande i miljönämnden i Borlänge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare