Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Självklart ska vi på Kopparstaden vara med och stötta flyttkedjorna

Svar till Urban Björn, Falun.

Kopparstaden ser de äldre som en viktig målgrupp och stämmer hela tiden av behovet av bostäder för äldre med Falu kommuns ”Boendeprogram för äldre”, som årligen uppdateras i takt med den demografiska utvecklingen i Falun, och just nu sträcker sig från 2018–2030.

De senaste åren har Kopparstaden skapat över 80 nya senior- och trygghetsboenden och nu satsar vi även på fem seniorlägenheter i centrala Svärdsjö. I vår senaste nyproduktion Kungsgården i Surbrunnshagen, som blir klar våren 2022 har vi särskilt beaktat tillgängligheten för äldre och det finns diskussioner att göra om särskilda trapphus till seniorboende.

Vi är även öppna för diskussion om hyreskollektiv, men där behöver vi samspela med de personer som kan tänka sig att driva kollektivet när det väl är färdigbyggt och tyvärr har vi ännu inte hittat dessa personer.

Så självklart ska vi på Kopparstaden vara med och stötta flyttkedjorna i kommunen och bidra till att de äldre får ett bra och tryggt boende på sin ålders höst. Där har vi samsyn!

Susanna Karlevill

vd Kopparstaden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare