Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Signalkräftan bör fiskas hårt för att minska beståndet

Under 2017 fiskade 1 400 000 svenskar, totalt över tio miljoner fiskebåtar. Sportfisket blir mer och mer populärt. 2016 bildades Varpans FVOF i Falun.

Så döm om min och andras förvåning när man läser att mängdfångade redskap såsom nät,  ryssja och bur är tillåtet. Några regler om antalet nät, längder, maskstorlek och så vidare finns ej, något som däremot finns är att jag som sportfiskare får använda mig utav maximalt två stycken handredskap, det vill säga fiskespön. Hur tänkte ni här?

Fritt fiske med fasta redskap, men begränsat vid spöfiske. Vid fiske efter gädda skall alla gäddor över 90 centimeter återutsättas - vilket är lätt för mig, men svårt vid nätfiske där det ej finns regler på hur länge näten får ligga i vattnet, vilken storlek som får finnas på maskor, och så vidare.

Fiskevård, ser man till kräftfisket skall detta bedrivas under vissa tider och att alla kräftor under tio centimeter ska återutsättas, är detta fiskevård? Signalkräftan bör fiskas HÅRT för att minska beståndet. Skärpning.

Besviken sportfiskare tillika fiskerättsägare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare