Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ser ni inte hur fult Noret är? Här är några förslag för ett trevligare Leksand

Kära Leksingar, ni är hemmablinda! Se er omkring på Noret vad fult det är. Det hjälper inte att piffa till torget med nya plattor och fina blommor. Det är fortfarande bara en parkering. Gör det till ett levande torg.

Det fulaste av allt är Ica och Coop vid torget. Riv dessa fruktansvärda 60-talslådor och bygg nya halvhöga hus, av den typ som Bengt Hellborg från föreningen Arkitekturupproret föreslog i tidningen den 22/9. Det är på Noret det ska vara högre hus och finnas en stadskärna med bostäder och affärer, då blir det ett levande Noret. Ta bort Ica- och Coop-parkeringarna och bygg husen längs Leksandsvägen, som då blir en fin paradgata. Stäng av trafiken och låt endast bussar åka här. Gör parkering vid Allans.

Det passar inte med höga hus och affärer på Åkerö. Bygg i stället små söta radhus eller parhus som passar in i den omkringliggande villabebyggelsen.

Flytta Ica till Limsjöänget vid stora riksvägen och låt det bli ett stort och bra Maxi. Vi behöver ett större utbud i Leksand, man kan ju inte ens köpa en trådrulle i byn. Vi ska inte tvingas köra till Insjön eller Falun för våra inköp.

Coop kan vara kvar i något av de nya husen vid torget. Bygg rondeller på riksvägen vid Limsjöänget och Insjövägen så vi kan komma lätt och smärtfritt in till Noret. Det ökar även antalet spontanbesökare på Noret. Flytta även tillbaka Masen & Kullan till torget så att alla ser dem.

Leksands kommun går över ån efter vatten, eller rättare sagt över älven för att skapa en stadskärna. Det är på Noret vi ska ha vår stadskärna!

Tällbergsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare