Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ser inga problem med att det byggs mer bostäder

Annons

Varför gnäller folk i Torsång om att det ska byggas nya bostäder runt Uvbergsviken? Jag bort själv i området mitt emot den nya skolan i Torsång och ser absolut inga problem med att det byggs mer bostäder. För det första är det bra då det kan få hela Torsång att bli mer prioriterat hos kommunen när det bor fler invånare där, samt att vi kommer få en ökning av (den nu knappt existerande) kollektivtrafiken vilket är bra för miljön om vi får möjlighet att använda.

Argumenten emot bygget är också helt ogiltiga när det gäller alla konsekvenser ni ”hittat på”. Att delar av skogen blir bostäder är heller inte ett problem då jag sett ritningarna och stora delar kommer vara kvar. Och när det gäller motionsspåret som påstås ”försvinna” så kommer 87 procent att vara orört och användas till att minska både segregering och bostadsbrist (något som är lite viktigare). Spåret använder jag själv fyra, fem gånger i veckan och tro mig, det är underligt att folk plötsligt börjat bry sig om det, när så få använder det. Det är väldigt sällan jag möter någon där överhuvudtaget.

När det gäller badplatsen så kommer den vara orörd! Det står klart och tydligt att det kommer vara avstånd från ytan som används till närmsta bebyggelse, och utsläpp i vattnet kan det inte bli enligt miljöregler. Så snälla, kära Torsångsbor, sluta vara egoistiska.

Torsångsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare