Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Se upp för högerpopulismens fula tryne – bygga murar är inget bra sätt att skapa en bra värld

 
EU-valet i Dalarna 2019
Visa alla artiklar

I helgen som gått har vi i media kunnat läsa och se hur högerpopulister agerat bland annat i Milano med försök till stormöten med deltagande av ”gräddan” av ultranationalistiska partier och politiker. Där spyr man, bland mycket annat, galla över fria media.

Samtidigt läser vi här hemma i Sverige att vissa partier vill sälja ut  delar av eller lägga ner public service i Sverige.

Enligt min mening otrevliga tecken som vi inte kan ignorera eller blunda för.

Som äldre person med relativt god kunskap om vad som hände i Europa under 30-talet och som ledde fram till det förfärliga under andra världskriget med alla dess vidrigheter vill jag bara säga: Se upp! Underskatta inte de strömningar som vi nu ser så tydligt i Europa och till och med här i Sverige.

När nazister åter tillåts marschera på gatorna här i Dalarna och på andra ställen gäller det att vara uppmärksam och bry sig.

Idag bygger man murar så att människor inte kan ta sig in. Under kommunisttiden byggde man murar för att människor inte skulle ta sig ut. Att bygga murar är inget bra sätt att skapa en bra värld!

Min uppmaning till alla som har rätt att rösta i EP-valet och ännu inte röstat, gör det! Gör det för demokratin, öppenheten och för alla människors lika värde. Rösta för ett parti som står för dessa värden. Vilket parti avgör du bäst själv.

Själv lägger jag min röst på Centerpartiet!

Per-Anders Westhed 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare