Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sätt upp strålkastare vid fotbollsplanen – satsa på ungdomar och juniorer

Jag har under en längre tid funderat på varför det inte finns strålkastare på Slätta SK:s gräsplan i Falun. Där det hålls många träningar och spelas mycket matcher. Därför borde det vara en självklarhet att planen ska ha strålkastare

Varför man ska sätta upp strålkastare? För att ungdomarna och juniorerna som har träning lite senare på kvällen löper större risk för att skada sig annars. Speciellt senare på året när det börjar blir mörkare tidigare på kvällarna. Om det skulle finnas strålkastare skulle ungdomarna och juniorerna kunna träna mer.

A-laget skulle också kunna spela fler matcher under året.

Det kostar en del pengar att sätta upp strålkastare. Men om det inte sätts upp strålkastare så är skaderisken mycket högre.

Idrottsaktiva ungdomar är bra för Falun. Studier visar att majoriteten av alla unga rör sig för lite. Om strålkastare sätts upp så har vi kanske gjort att någon blir intresserad och vill börja på fotboll. Det är bra för att då är det fler som kommer att röra på sig.

För mig är det i alla fall en självklarhet att en satsning på ungdomar och juniorer är en bra investering.

Arg fotbollsälskare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare