Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Satsa på fler händer inom äldrevård

Visst vore det väl helt underbart att få njuta av de dagar man har kvar som äldre. Det behövs inte så mycket för att få njuta lite och få en mening i livet, trots hög ålder.

Själv började jag vid 18 års ålder som praktikant då det hette ålderdomshem. Jag skulle hjälpa till där det behövdes. Jag fick ofta ta hand om ängsliga äldre, men jag fick också mycket tid att sitta, hålla handen och lyssna när de berättade om sina liv.

Jag kommer ihåg så mycket av vad jag fick höra, och det var många kloka ord. Jag fick klappar och kramar, fick vara med och stöpa ljus och baka med mera. Det här var på 1960-talet och det blev att jag fortsatte inom vården.

När jag var och lyssnade på föreläsningen om äldreomsorgen som sjuksköterskan Jamila Boccaccio höll här i Smedjebacken uppfylldes jag åter av många kloka ord. Det var en otroligt bra föreläsning.

Som pensionär tänker man på mycket. Om tio år, när jag är 80, vill jag fortsätta lyssna på rock och Miss Li, fortsätta vara social och få lite stimulans, inte bara förvaras.

Sluta spara på äldre och satsa på fler händer inom äldrevård och vård.

Anne-Christine P

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare