Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Säters IF:s prissamling på villovägar

Säters Idrottsförening bildades 1907. Under årens lopp har många priser av deltagare från Säter erhållits både lokalt, nationellt och internationellt. Bland annat passerade Olympiafacklan på väg från Aten till Helsingfors 1952 Säter och en speciell ceremoni hölls på gamla idrottsplatsen.

Alla priser, minnespokaler och diplom är på villovägar. Undantaget är ishockeyns priser som finns väl samlade i cafeterian i ishallen.

När jag återvände till Säter efter 40 års bortovaro hade Säters IF som förening upphört och små sektioner bildats och namnbyten gjorts. Ansvaret för Säters IF hade upphört, däribland ansvaret för alla priser som gårdagens idrottsmän och kvinnor i Säters färger erhållit.

2007 fick jag ansvaret att tillsammans med Thorsten Stenqvist arrangera 100-årsjubileum med gamla SIF i fokus och vi lyckades ganska väl enl. deltagare. 2017 arrangerade vi ett 110-årsjubileum med gott resultat.

Vid inget av dessa tillfällen har gamla priser kunnat visas.

Flera äldre SIF:are har frågat om inte jag kan försöka efterforska prissamlingen som till exempel fotbollens, friidrottens, skidornas, boxarnas, bågskyttarnas och Tennisens utövare under gångna år har erhållit.

Jag tycker också att nuvarande sektionsansvariga har ett ansvar mot alla gamla idrottsutövare i Säters färger att försöka få tag i gamla priser och hedra gamla Säters IF och placera priserna väl synligt lämpligen, i till exempel Folkets hus som är i fokus i vår stad.

Bengt Åke Skötten Johansson

f.d. aktiv fotbolls och ishockeyspelare i Säters IF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare