Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Särskilda regler verkar gälla för Säters politiker – invänta bygglov innan bygget startar!

 
Byggandet av Prästgärdet
Visa alla artiklar

Skattemedel i Säter får inte användas för spel på trav! Våra kommunalråd i Säter tar en stor risk med våra skattemedel. Som Dalarnas tidningar tidigare har rapporterat så har ledande kommunpolitiker bestämt att bygget av SäBo, ett nytt äldreboende i centrala Säter, ska inledas trots att bygglovet inte vunnit laga kraft (bl.a. 14/4). Bygglovet är nämligen överklagat till mark- och miljööverdomstolen av närboende och kan därför rivas upp. Därmed kan kommunen bötfällas med höga belopp vilket i slutändan drabbar oss skattebetalare.

En vanlig människa skulle inte kunna agera på detta sätt som våra kommunalråd nu gör. Frågan är: varför så bråttom? Varför inte låta bygglovet vinna laga kraft innan man startar bygget?

Ett tydligt resultat på denna ”stress” är dessutom att det fuskas under bygget. Företaget som har grävt ner avloppsrören på SäBo har fått göra om. Rören var slarvigt nedgrävda vilket upptäcktes när de flöt upp under senaste regnperioden. Bygget försenas därför och i värsta fall drabbas vi skattebetalare igen. Använd våra skattemedel med omsorg!

Säterbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare