Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Samhället riskerar att stängas av

Från den 1 januari står Sunnansjö utan leverantör av vägunderhåll, ingen plogning/sandning kommer att ske. Detta kan få till följd att: människor inte kommer till arbetet, hemtjänsten kommer inte hem till gamlingar, ambulansen kommer inte fram till sjuka, varubilen kommer inte till affären, kommunens äldreboende kommer kanske tvingas stänga, elever och personal kommer inte till skolan, brandvärnets personal kommer inte till brandstationen, WBAB:s personal kommer inte fram till vattenverk/reningsverk, apoteket står utan medicin, vårdcentralen kan inte nås.

Listan på risker kan göras mycket längre. Och varför blir det så här? Jo, för att kommunens tjänstemän och politiker tycker att Sunnansjöborna ska sköta och betala vägunderhållet själva.

Detta gäller även vägar som går till kommunala inrättningar detta trots att vi betalar samma kommunalskatt som övriga kommuninvånare. Jag hoppas i alla fall att kommunens ledande tjänstemän och politiker har informerat berörda myndigheter som länstyrelse och räddningstjänsten Dala Mitt om situationen i Sunnansjö från årsskiftet, så att eventuellt berdskapshöjning kan göras.

Orolig Sunnansjöbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare